VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

Waar wil je op zoeken

Aanbetalen

Boek je vóór 6 weken voor vertrek dan kun je ervoor kiezen om een aanbetaling te voldoen of de gehehele reissom direct in één keer te voldoen. Boek je binnen 6 weken voor vertrek dan is een aanbetaling niet van toepassing en dient de volledige reissom te worden voldaan.

Boek je je vakantie vóór 6 weken voor vertrek dan dien je een aanbetaling te voldoen. Tevens kun je ervoor kiezen ook het restantbedrag gelijk te voldoen.
Valt je reservering binnen 6 weken voor vertrek dan is er geen aanbetaling en dient de volledige reissom te worden voldaan. 

Meestal is de aanbetaling tussen 20%- 50%

Het exacte percentage van de aanbetaling kan echter per reisorganisatie verschillen. Het totaal aan te betalen bedrag wordt bij boeking duidelijk vermeld. 

Boek je buiten 6 weken voor vertrek dan dient de volledige reissom betaald te worden. 

Bagage

Benieuwd of er ruimbagage is inbegrepen bij jouw reis? Dit kun je tijdens het boekingsproces terugzien. Dit verschilt namelijk per reis en aanbieder. In de kassabon wordt weergegeven of de ruimbagage bij je reis is inbegrepen ja of nee. Ook heb je de mogelijkheid, indien de touroperator deze optie biedt, om ruimbagage bij te boeken of het aantal toegestane kilo's te verhogen. 

De regels betreft handbagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Zo wordt er vaak een maximum gewicht gehanteerd en dient de handbagage aan bepaalde afmetingen te voldoen. Wil je de exacte regels per luchtvaartmaatschappij weten dan raden wij je aan om de website van ANVR te raadplegen. Per airline verwijzen zij je naar de juiste pagina's van de luchtvaartmaatschappijen. 

In je handbagage mag je maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen in verpakkingen van elk 100 mililiter. Stop die vloeistoffen, gels, crèmes, zalfjes, pasta’s en spuitbussen in een hersluitbare doorzichtige plastic 1-liter zak.

Of de bagage wordt doorgelabeld, is afhankelijk van de reis die je maakt. Vlieg je met dezelfde luchtvaartmaatschappij dan wordt de bagage vrijwel altijd doorgelabeld naar jouw eindbestemming. Wel zijn er uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld Amerika. Heb je een overstap in Amerika dan dien je altijd je bagage op te halen bij de bagageband en opnieuw in te checken voor de eerstvolgende vlucht. 

Reis je met meerdere, losse tickets dan wordt je ruimbagage normaal gesproken niet doorgelabeld. Vlieg je met dezelfde luchtvaartmaatschappij door, vraag dan bij het incecken van de ruimbagage of doorlabelen alsnog mogelijk is. Ook als je met meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegt, kan het verschillen of je bagage wordt doorgelabeld ja of nee. Vraag het altijd even na bij de check-in balie om het zeker te weten.

Wil je afwijkende bagage meenemen dan dient dit vaak bij de luchtvaartmaatschappij aangemeld te worden. Indien gewenst kunnen wij dit voor je regelen. Neem hiervoor contact met ons op. Wel hebben we vaak extra informatie nodig zoals afmetingen en gewicht. Onze medewerkers informeren u hierover. Houd er rekening mee dat er soms kosten verbonden zijn aan het meenemen van afwijkende bagage. De kosten kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen

Coronavirus

Veel landen nemen noodmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Je kunt de actuele reisinformatie vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Wij volgen de reisadviezen die worden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij de kleur rood (niet reizen) of oranje (alleen noodzakelijke reizen) kan de reis niet worden uitgevoerd als gevolg van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden. 

Indien dit reisadvies is aangepast naar oranje of rood vanwege Corona dan ontvang je een voucher en kun je na 6 maanden een verzoek indienen voor een terugbetaling. Je hebt geen recht op een aanvullende schadevergoeding. Uiteraard kunnen wij kijken naar de mogelijkheden om om te boeken naar een nieuwe reis. 

Een reis- en annuleringsverzekering zal bij rood of oranje over het algemeen ook geen dekking bieden als je toch afreist. Bekijk daarvoor je polisvoorwaarden. Bij de kleur geel (let op, veiligheidsrisico’s) of groen (geen bijzondere veiligheidsrisico’s) kan de reisorganisatie de reis uitvoeren en gaat jouw vakantie door. Een reis- en annuleringsverzekering zal bij geel of groen over het algemeen dekking bieden. Bekijk daarvoor je polisvoorwaarden.

We zijn aangesloten bij
Insurances
Award
Betaal veilig en makkelijk
Payment

Gegarandeerd veilig boeken want MimosaR eizen is aangesloten bij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds Bekijk de voorwaarden.

Gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op het gekozen reisgezelschap (standaard twee personen). De prijzen zijn inclusief kortingen en exclusief calamiteitenfonds en reserveringskosten.

© 2021 Mimosa Reizen - Website by De Webmakers
 
 
 
 
 
 
Even geduld a.u.b.