Bagage

 

Wat is het verschil tussen ruimbagage en handbagage?


Handbagage is de bagage die je zelf mee het vliegtuig in neemt. Je handbagage dient vaak aan bepaalde afmetingen te voldoen en moet in de bagageruimte boven je hoofd geplaatst kunnen worden of onder de stoel voor je. Ruimbagage is de bagage die je afgeeft bij de balie, deze wordt in het ruim van het vliegtuig vervoerd.


Is ruimbagage inclusief in mijn reis?

Elke vliegmaatschappij hanteert een eigen maximumgewicht voor de ruimbagage. Voorheen was ruimbagage bij de meeste vliegmaatschappijen inbegrepen, helaas zijn er een aantal vliegmaatschappijen die de bagageregels hebben gewijzigd. 

Dit geldt o.a. voor de vliegmaatschappijen KLM, Transavia en Corendon (Dutch) Airlines, Esyjet en Ryanair. Bij deze maatschappijen is ruimbagage niet meer inbegrepen en dien je bij te betalen voor het meenemen hiervan. Let op dat deze tarieven alleen van toepassing zijn wanneer je de ruimbagage voorafgaand aan de reis bijboekt. Dit kan via de website van de vliegmaatschappij. Op de luchthaven gelden andere (hogere) tarieven. 

Uitzonderingen:

-Corendon (Dutch) Airlines (CND/CAI): bij vertrek vanaf een luchthaven in Duitsland, mag je nog steeds 1 stuk ruimbagage meenemen van max. 20 kg (vanaf 2 jaar).

-KLM naar Curacao is inclusief ruim bagage 23 kilo pp.

-Indien je vanaf een Duitse luchthaven vertrekt is ruimbagage meestal nog inclusief bijvoorbeeld bij Pegasus, Onurair , Sunexpress (niet bij Neckermaan)


Bij vluchten die worden uitgevoerd met o.a. Aegean Airlines (A3), Air Malta (KM), Bulgarian Air Charter (BUC), Condor (DE), Freebird (FHY), Germania (ST), Germanwings (4U), NouvelAir is ruimbagage inbegrepen in de reissom. De meeste van deze vliegmaatschappijen hanteren een ruimbagage limiet van 1 stuk van max. 20 kg. per persoon.

 

             

De ruimbagage is niet inclusief in mijn reis, wat zijn de kosten voor het meenemen van ruimbagage?


Bij een aantal vliegmaatschappijen is ruimbagage niet meer standaard inbegrepen in de reissom.


In meeste gevallen kunt u tijdens boeken in stap 2 ruimbagage bijboeken. Het komt soms voor dat voor vluchten van Seatonly (TUIfly , 20 kilo 36 euro retour) , Neckermann (Transavia en Small Planet, 20 kilo 30 euro retour) en Corendon (20 kilo 38 euro retour) niet direct mogelijk is om ruimbagage te bijboeken. Wij kunnen achteraf als nog bij de airlines ruimbagage voor u boeken tegen de geldende tarieven.


Ryanair: Ryanair heeft per 15 januari 2018 een wijziging gedaan in haar handbagagebeleid. Je mag 1 handtas meenemen , deze mag niet groter zijn dan 35 cm x 20 cm x 20 cm en moet gemakkelijk passen onder de stoel voor je.


Alleen klanten die Instappen met prioriteit hebben, mogen extra trolley als handbagage meenemen aan boord, deze kan je direct na je boeking bij Ryanair bijboeken.


Indien je vanaf 1 november 2018 vliegt met Ryanair , is enkel kleine tas (35x20x20) nog gratis. Als je een rol-koffer van 10 kilo ook wilt meenemen moet dat betaald worden tijdens online inchecken. 


Voor meer informatie kan je website van Ryanair raadplegen (https://www.ryanair.com/nl/nl/nuttige-informatie/Klantenservice/Veelgestelde-vragen/bagage)

 

 

 

Heb je nog vragen of hulp nodig voor het bijboeken van je ruimbagage, neem dan  met de reserveringsafdeling.  

Alle prijzen en voorwaarden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Bel ons op 015 364 2483

vanuit België 0031-15364 2483 

Gegarandeerd veilig boeken en betalen want Mimosa is aangesloten bij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Kamer van Koophandel Den Haag nr: 59971940
KeepAlive