Bagage

 

Wat is het verschil tussen ruimbagage en handbagage?

 

Handbagage is de bagage die je zelf mee het vliegtuig in neemt. Je handbagage dient vaak aan bepaalde afmetingen te voldoen en moet in de bagageruimte boven je hoofd geplaatst kunnen worden of onder de stoel voor je. Check voordat je op vakantie gaat het overzicht van de regels per luchtvaartmaatschappij met betrekking tot handbagage.

 

 

 

 

Ruimbagage is de bagage die je afgeeft bij de balie, deze wordt in het ruim van het vliegtuig vervoerd.

 

Is ruimbagage inclusief in mijn reis?

Elke vliegmaatschappij hanteert een eigen maximumgewicht voor de ruimbagage. Voorheen was ruimbagage bij de meeste vliegmaatschappijen inbegrepen, helaas zijn er een aantal vliegmaatschappijen die de bagageregels hebben gewijzigd. 

Dit geldt o.a. voor de vliegmaatschappijen KLM, Transavia en Corendon (Dutch) Airlines, Esyjet en Ryanair. Bij deze maatschappijen is ruimbagage niet meer inbegrepen en dien je bij te betalen voor het meenemen hiervan. Let op dat deze tarieven alleen van toepassing zijn wanneer je de ruimbagage voorafgaand aan de reis bijboekt. Dit kan via de website van de vliegmaatschappij. Op de luchthaven gelden andere (hogere) tarieven. 

Uitzonderingen:

-Corendon (Dutch) Airlines (CND/CAI): bij vertrek vanaf een luchthaven in Duitsland, mag je nog steeds 1 stuk ruimbagage meenemen van max. 20 kg (vanaf 2 jaar).

- Reizen waar op de kassabon ruimbagage incl is vermeld ( Tijdens sommige actie periode kan het zijn dat bagage inberepen is ook vlieg je met Transavia of Corendon).

-Indien je vanaf een Duitse luchthaven vertrekt is ruimbagage meestal nog inclusief bijvoorbeeld bij Pegasus, Onurair , Sunexpress 

 

Bij vluchten die worden uitgevoerd met o.a. Aegean Airlines (A3), Air Malta (KM), Bulgarian Air Charter (BUC), Condor (DE), Freebird (FHY),  NouvelAir is ruimbagage inbegrepen in de reissom. De meeste van deze vliegmaatschappijen hanteren een ruimbagage limiet van 1 stuk van max. 20 kg. per persoon.

 

             

De ruimbagage is niet inclusief in mijn reis, wat zijn de kosten voor het meenemen van ruimbagage?

 

Bij een aantal vliegmaatschappijen is ruimbagage niet meer standaard inbegrepen in de reissom.

 

In meeste gevallen kunt u tijdens boeken in stap 2 ruimbagage bijboeken. Het komt soms voor dat voor vluchten van Seatonly (TUIfly , 20 kilo 36 euro retour) , Neckermann (Transavia en Small Planet, 20 kilo 30 euro retour) en Corendon (20 kilo 38 euro retour) niet direct mogelijk is om ruimbagage te bijboeken. Wij kunnen achteraf als nog bij de airlines ruimbagage voor u boeken tegen de geldende tarieven.

 

 

Ryanair:

  • Instappen zonder prioriteit: 1 kleine handtas aan boord, je rolkoffer wordt tegen betaling vervoerd in het ruim.
  • Instappen met prioriteit: 1 kleine handtas en je rolkoffer aan boord. (Klik hier om instappen met prioriteit aan je boeking toe te voegen.)

Bekijk hier de restricties van de afmetingen en het gewicht van de handbagage.

 

Wizzair:

  • Instappen zonder prioriteit: 1 stuk handbagage, afhankelijk van de afmetingen mag je handbagage mee aan boord of wordt het in het ruim vervoerd.
  • Instappen met prioriteit: 1 kleine tas en je rolkoffer aan boord.

Bekijk hier de restricties van de afmetingen en het gewicht van de handbagage

 

Heb je nog vragen of hulp nodig voor het bijboeken van je ruimbagage, neem dan  met de reserveringsafdeling.  

Alle prijzen en voorwaarden zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

 

Bel ons op085 13092 36

 

vanuit België 0031-15364 2483 

Veilig en vertrouwd betalen
Gegarandeerd veilig boeken en betalen want Mimosa is aangesloten bij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Kamer van Koophandel Den Haag nr: 59971940